Sercan Ergin
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. MUĞLA MAHALLİ LİGİNDE ALT YAPI TAKIMLARINDA DİKKAT ÇEKEN SPORCULARI TANIYALIM

MUĞLA MAHALLİ LİGİNDE ALT YAPI TAKIMLARINDA DİKKAT ÇEKEN SPORCULARI TANIYALIM

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merhaba Milas Çizgi Gazetesi Teknik Alan Köşesi okurları, bugün sizlere köşemde, 2024-2025 futbol sezonunda Muğla Mahalli Ligi’nde altyapılarda, muhtelif takımlarda oynadıkları güzel futbolla beğeni toplayan sporcuları tanıtacağım.

EFE GÜMÜŞ – BODRUM GENÇ TAKIMI FUTBOLCUSU

Genç sol kanat oyuncusu Efe Gümüş, Bodrum Genç Takımı forması altında bugüne kadar oynadığı müsabakalarda, giydiği formanın hakkını fazlasıyla verdi.

Yetenekli oyuncu, takım arkadaşlarıyla iyi uyumu, hocası tarafından çok sevilmesi ve görev aldığında sahaya çıkıp elinden geleni yapmasıyla, bugüne kadar görevini layıkıyla yerine getirmiş oldu. Temiz ayağı olan genç futbolcu, antrenman yapmayı severse ve takım arkadaşlarıyla iyi geçinirse, bence yeteneğiyle iyi yerlere gelir.

Efe Gümüş’ün iyi bir kanat oyuncusu olması için, antrenmanlarda takım arkadaşlarıyla çalışmasının ardından bireysel çalışmalar yapması gerekmektedir.

İyi bir kanat oyuncusu olmak, kişinin çabukluğu ve dripling yeteneğiyle mümkündür. Efe Gümüş kardeşimizin öncelikle antrenmanlarda güçlenmesi ve düzenli çalışması gerekir.

Antrenmanlarda çok çalışan, hocasının verdiği görevi iyi yapan herkes iyi futbolcu olur.

AHMET ALP ÇULHA – YATAĞAN SPORTİF TAKIMI KALECİSİ

Genç eldivenin iyi bir kaleci olması için, normal antrenmanların dışında, kaleci antrenörü ile her antrenman sonunda en az 1 saat ekstra çalışma yapması lazım.

Amatör takımlarda maddi sıkıntılar olduğu için, bilhassa altyapı takımlarında özel kaleci antrenörü her takımda maalesef bulunmuyor.

Kaleciler, imkanlar olsa da kaleci diploması olan lisanslı hocalar eşliğinde çalışsalar daha faydalı olur.

Amatör takımların kaderi, geliri olmayan her kulüpte maddi sıkıntılarla şekillenmektedir.

Ahmet Alp, Yatağan Sportif futbol takımında kendisini çalıştıran hocaları nezaretinde inşallah çok iyi yerlere gelir diye düşünüyorum.

Yatağan Sportif takımının çalışacak saha sıkıntısı yok, ilçede iki altyapı takımı bulunuyor.

Yatağan Sportif takımı düzenli antrenman sıkıntısı çekmemektedir. Genç kaleci iyi çalışırsa, günün birinde Muğla’nın tanınmış amatör takımlarından birinin kalesini korur. Yolu açık olsun.

AYAZ ŞAHBAZ – BODRUM 1925 TAKIMI FUTBOLCUSU

Muğla futbolunun tanınmış teknik adamlarından Emrah Tarım hocanın çalıştırdığı Bodrum 1925 futbol takımının kalecisi Ayaz Şahbaz kardeşimizi bu sezon ilk kez izledim.

Genç eldivenin, arkadan oyun kurmak için antrenmanlarda çalışmalar yaptığını yakın çevresinden öğrendim.

Ayaz Şahbaz’ın takımda oynayan bir futbolcu gibi top tekniği çalışmaları yapması lazım.

Günümüzde altyapılarda görev yapan tüm amatör hocalar, kalecilerine defansta arkadan oyun kurmaları için özel çalışmalar yaptırmaktadır.

Türkiye’de top tekniği iyi olan kaleciler, profesyonel takımlarda kaleci hocaları nezaretinde çalışarak kaleciliğin tüm özelliklerini öğrenmektedir.

Kaleci Ayaz Şahbaz kardeşimize tavsiyem: çok düzenli antrenman yapması ve yılmadan, bıkmadan çalışmasıdır.

Sevgili Ayaz Şahbaz, günün birinde profesyonel bir takımın kalesini korursa kimse şaşırmasın. Allah yolunu açık etsin Ayaz Şahbaz kardeşim.

ÖMER KARAKOÇ – BODRUM ALEM BİRLİKSPOR TAKIMI FUTBOLCUSU

Muğla futbolunun tanınmış teknik adamlarından, eski Bodrumsporlu Ali Merdin hocanın öğrencisi olan genç defans oyuncusu Ömer Karakoç, geçtiğimiz sezon Milas Şehit Metin Özcan Stadyumu’nda oynanan resmi müsabakalarda sahada gösterdiği performansla Milaslı futbolseverlerin beğendiği isim oldu.

Takımın çalışkan defans oyuncusunu son üç sezondur görev aldığı müsabakalarda dikkatle takip ediyorum.

Ömer Karakoç, defans hattında hava toplarında kesici olarak çok beğendiğim bir futbolcu kardeşimiz.

Müsabakalardaki performansı nedeniyle Bodrum futbolunda altyapı takımlarında beğeniyle takip edilmektedir.

Uzun yıllardan beri futbolun içinde olan biri olarak, Ömer Karakoç’u hem hava toplarında hem de yer toplarında kesici yönüyle başarılı buluyorum.

Günün birinde çok iyi bir futbolcu olmak istiyorsa, maçlarda oyun disiplinine sadık kalması gerekir.

Ömer Karakoç, günün birinde çok başarılı bir futbolcu olursa, ben çok sevinirim. Gerçekten defans oyuncusu olarak yetenekli bir sporcu kardeşimiz.

NİYAZİ DEMİR – ATLAS ÜNİVERSAL GÜLLÜK SPOR KULÜBÜ FUTBOLCUSU

Nurullah Demir hocanın çalıştırdığı Atlas Üniversal takımında bu sezon ilk kez Muğla Mahalli Ligi’nde forma giyen Niyazi Demir, futbola bu sezon başladığı için müsabakalarda bazı sıkıntılar yaşamasına rağmen, ilerleyen günlerde düzenli antrenman yaparak açıklarını kapatacaktır.

Bir futbolcunun ilk kez forma giydiği müsabakalarda çok iyi futbol oynaması diye bir kural yok.

Sevgili Niyazi Demir, Atlas Üniversal takımında forma giydikçe futbolunu geliştirecektir.

Niyazi Demir’in zamana ihtiyacı var. Zamanı geldiğinde ve çok çalışırsa iyi bir futbolcu olur.

Futbola yeni başlamasına rağmen, ben Niyazi Demir kardeşimizden köşemde bahsetmek istedim.

Niyazi’nin gelecekte iyi bir isim olacağına inanıyorum.

MUĞLA MAHALLİ LİGİNDE ALT YAPI TAKIMLARINDA DİKKAT ÇEKEN SPORCULARI TANIYALIM
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/milasciz/public_html/wp-includes/functions.php on line 5471