Halk kültürü ürünleri toplumu bir arada tutan unsurlardır. Kentlerin tanıtımına katkıda bulunmak ve gelecek kuşaklara aktarmak ise sanat severler ve yerel yönetimlerce katkıda bulunulacak hususlardandır.
Milas’ta düzenlenecek bir mekânın, Halk kültürü ürünleri ve etnografik malzemelerin sergileneceği bir HALK KÜLTÜRÜ EVİNE dönüştürmek, kısa zamanda böyle kültürel bir yapının halkımızın hizmetine sunulması, kültürel çalışmalar yapan, sivil toplum kuruluşlarımızın da desteği ile bu talebimizin yerine getirilebilmesi, en büyük dileğimizdir.
Bu anlamda Milas yetkililerinin Anadolu halk kültürünün ve bu kültürü yaratan insanlarımızın, kimlik ve karakterlerini belirleyen tüm değerler için verdiğimiz emekler, gayretler, halk Bilimine sağladığımız destekler ve katkılar asla unutulmayacaktır.
“..Şehir kültürünün oluşumunda Halk Kültürünün önemi..”
Ülkemiz, hızlı bir kültürel değişim ve gelişim süreci yaşamaktadır. Tarım toplumundan sanayi toplumuna geçen toplumumuz, bugün artık bilgi ve iletişim toplumuna geçiş aşamasındadır. Sanayi ve tarımın gelişmesi, ulaşım ve teknolojinin getirdiği yenilikler, iletişim, şehirlerde halk kültürünü etkilemektedir.
Türkiye’de kültürel değişim gereği şehirlerde yaşama biçiminin değişmesi, pek çok eski gelenek ve görenekleri de değişime uğratmaktadır. Yakın bir gelecekte yörelerimizde geleneksel nitelikleriyle üretilmekte olan halk kültürü ürünlerini, bunlara bağlı inanç, davranış ve değer yargılarını, değişmesi nedeniyle bulamayacağız.
Bir an evvel Milas Halk kültürü ürünlerini gelecek kuşaklara aktarmada araçlardan biri olan “..Milas Halk kültürü ürünleri halk kültür evini ve..”, Milas yazın hayatına gönül veren yazarlara-Şairlere “..Milas Yazı Yazar kültür evini..” kurarak ahde vefa görevimizi yerine getirelim.