Milas Çizgi Gazetesi Teknik Alan Köşesi okurları, bugün sizlere köşemde geçtiğimiz 2024-2025 futbol sezonunda muhtelif takımların formasını giyen ve gösterdikleri performansla dikkat çeken yetenekli sporcuları tanıtacağım.
İRFAN KIRIKOĞLU – YATAĞAN SPORTİF TAKIMI FUTBOLCUSU
Yatağan Sportif Kulübü kurulduğu günden beri Yatağan Sportif altyapı takımı formasını başarıyla giyen İrfan Kırıkoğlu kardeşimiz, 2024-2025 futbol sezonunda formasını giydiği Yatağan Sportif takımında oynadığı güzel futbolun yanı sıra Yatağanlı futbol severlerin beğendiği isim oldu. Genç oyuncu 4 sezondan beri Yatağan Sportif spor takımı formasını başarıyla giymektedir. Milas grubunda oldukları için Yatağan Sportif spor takımını 15 günde bir Milas’a maç yapmaya geldiklerinde, basın mensubu olarak izlediğim müsabakalarda bu yetenekli genç oyuncu dikkatimi çekti. Küçükken yer aldığı Yatağan Sportif akımında şimdilerde delikanlı olan sevgili İrfan Kırıkoğlu kardeşimize Muğla Spor altyapısı başta olmak üzere Bodrum FK altyapı takımlarına transfer tekliflerinin geldiğini duydum. Sevgili İrfan Kırıkoğlu kardeşimiz, Yatağan Sportif takımı forması altında her geçen yıl üstüne koyarak Muğlalı futbol severlerin beğendiği isim olarak dikkat çekmektedir. Yatağan Sportif altyapı takımında beğendiğim genç yetenekli oyuncuya 2025-2026 futbol sezonunda şimdiden başarılı bir sezon geçirmesini diliyorum. Allah böyle yetenekli sporcuların gönüllerine göre versin. Ben İrfan Kırıkoğlu’nun günün birinde profesyonel bir takımda forma giyeceğini düşünüyorum. Birçok kez takip ettiğim sevgili İrfan Kırıkoğlu, Milas’da görev aldığı müsabakalarda sahada varını yoğunu ortaya koyarak maç boyu disiplinli futbol oynamaktadır. Yolun açık olsun İrfan Kırıkoğlu.
MAHMUT METE TOHUNCU – YATAĞAN SPORTİF TAKIMI FUTBOLCUSU
Yatağan Sportif takımı bilindiği üzere Yatağan Milli Eğitim Müdürlüğünde öğretmen olan Hüseyin Çolak ve yardımcısı Hidayet Öztürk hocaların nezaretinde kuruldu. İsimleri geçen hocalar, Yatağan Sportif takımını iyi çalıştırmaları nedeniyle 4 yıl içerisinde birçok futbolcu profesyonel takımların altyapılarına gitti. Mahmut Mete Tohumcu kardeşimiz, Yatağan futbolunun değerli iki teknik adamının sayesinde 4 yıl gibi kısa bir zamanda iyi yerlere geldi. Takımda futbol oynayan yetenekli sporcuların, hocaların verdiklerini almaları ve yetenekleriyle birlikte kavramaları, Yatağan Sportif takımının kısa zamanda söz edilecek seviyeye gelmesini sağladı. 4 sezondan beri takip ettiğim Yatağan Sportif takımında forma giyen sporcular, iyi çalıştırılmanın yanı sıra yetenekli sporcularıyla Muğla ilinde kendilerinden söz ettirmeyi bildiler. Mahmut Mete Tohumcu, çalışkanlığı ve sahada hiç yorulmayan yapısıyla dikkatimi çekti. Bu kardeşimiz bu istikrarını devam ettirirse, çok iyi takımlarda futbol oynayacağını düşünüyorum. Mahmut, yetenekli ve çalışkan yönüyle kısa zamanda Yatağan ilçesinde her spor severin beğendiği isim oldu. Milas maçlarında birçok kez izlediğim sahadaki performansını beğendiğim Mahmut Mete kardeşimiz, bu istikrarını 2025-2026 futbol sezonunda da devam ettirirse gelecekte profesyonel bir takımın formasını giyecektir. Böyle yetenekli sporcu kardeşlerimize tavsiyem, sıkıntılı olan arkadaş gruplarından uzak kalmaları, sigara ve içkiden uzak durmalarıdır. Şu anda yolunuza emin adımlarla ilerliyorsunuz; bunu devam ettirin. Yapacağınız hatalar tamir edilmez. Yatağan Sportif takımında yer alan bu kardeşimizin daha büyük takımların formasını giymesini bekliyorum. Sevgiyle kal sevgili Mahmut Mete kardeşim.
KALECİ NURBİL – YATAĞAN SPOR KULÜBÜ KALECİSİ
Milas grubunda yer alan Yatağan Spor U13 takımının kalesini koruyan genç kaleci kardeşimizi, Milas ilçesinde oynanan altyapı müsabakalarında takip ettim. Kaleci olarak düzgün fiziğe sahip olan genç kaleci Nurbil kardeşimiz, kaleci antrenörü ile çalışmalar yaparsa hem fiziğini daha iyi bir seviyeye taşır hem de kalecilikte eksiklerini giderir. Genç kaleci henüz yeni; kaleci antrenörleriyle düzenli çalışırsa gelecekte kaleci olarak çok iyi yerlere gelebilir. Yolun henüz başında olan genç kaleci kardeşimiz, düzenli olarak kaleci antrenmanlarını hiç kaçırmasın. Kalecilikte çok çalışmak gerekmektedir. Ben genç eldivenin günün birinde çok iyi bir kaleci olacağına inanıyorum. Tabi kötü alışkanlıklardan uzak durması gerekmektedir. Kaleci Nurbil, Milas’da oynanan müsabakalarda elinden sık sık top sektirmelerine son vermeli ve yan top çalışmaları yapmalıdır.