Merhaba Milas Çizgi Gazetesi Teknik Alan Köşesi okurları. Bugün sizlere köşemde, 2024-2025 futbol sezonunda görev yaptıkları muhtelif takımlarda oynadıkları güzel futbolla beğeni toplayan sporculardan bahsetmek istiyorum.
TEVFİK GÖNÜLSÜT – MUMCULAR SPOR TAKIMI FUTBOLCUSU
Muğla futbolunun tanınmış teknik adamlarından sevgili Osman Kürşat Cancar hocanın kış boyunca çalıştırdığı Mumcular Spor Kulübü futbolcusu Tevfik Gönülsüt, sezon içerisinde kendisine emek vererek iyi futbolcu olması için çaba gösteren hocası Osman Kürşat Cancar sayesinde yıl boyunca düzenli antrenman yaparak Bodrumlu ve Milaslı futbolseverlerin beğendiği bir isim oldu.
Sevgili Tevfik Gönülsüt, ilk sezonunda sahada çalışkanlığı ve saha içi disiplini ile başta hocası Osman Kürşat hocayı sevindirdi. Tevfik Gönülsüt’ün çok acilen top tekniği çalışmaları yapması gerekmektedir. İkili mücadele için bir sözüm yok. Top tekniği ve saha içi fizik gücünde yaşı gereği sıkıntılar olacaktır.
Mumcular Spor Kulübü kurucu üyesi ve kulüp başkanı Zekeriya Baş hocanın nezaretinde Mumcular Spor alt yapı takımlarında forma giyen sporcular sevgili hocalarının nezaretinde çok çalışırlarsa bence çok iyi yerlere geleceklerdir. Mumcular Spor alt yapı takımı önümüzdeki sezonlarda elde edeceği başarılarla Muğla ilinde kariyer sahibi olacaklardır. Allah yollarını açık etsin.
TUNA DEMİR – MUMCULAR SPOR TAKIMI FUTBOLCUSU
Muğla futbolunun tanınmış eski futbolcularından, şu anda Mumcular Spor takımında teknik adam olarak görev yapan kulüp başkanı Zekeriya Baş hocanın çalıştırdığı genç ve yetenekli oyuncu Tuna Demir, geçtiğimiz sezon Mumcular Spor takımı forması altında gösterdiği performans ile Bodrumlu futbol hocalarının dikkatini çekmektedir. Tuna Demir, 2024-2025 futbol sezonu boyunca görev aldığı Mumcular Spor takımı forması altında sahada akıllı işler yaparak ilk sezonda kendini başka hocalara da göstermiştir.
Tuna Demir, 2025-2026 futbol sezonunda bir üst kategorilerde forma giyeceği müsabakalarda düzenli antrenman yapar, çok çalışır ve fizik olarak güçlenirse gelecek sezonda kendisini her hocaya göstermiş olur. Ben, sevgili Tuna Demir kardeşimizin ileriki yıllarda çok çalışarak futbolda ileri seviyelere geleceğini düşünüyorum. Yetenekli oyuncunun güçlenmesi ve top tekniğini artırması şartıyla zamanı gelince çok iyi yerlere gelebileceğine inanıyorum. Başarılı ve iyi futbolcu olmak için çok çalışılması gerektiğini bildiğim için Tuna Demir kardeşimize tavsiyem, herkesle iyi geçinmesidir. Ben, sevgili Tuna Demir kardeşimizin disiplinli olur ve çok çalışırsa futbolda iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Yolu açık olsun. Böyle yeteneklere sahip çıkalım.
EGE ÇAPAR – MİLAS FK TAKIMI FUTBOLCUSU
Spor severlerin yakinen bildiği üzere, eski adı Doktor Alp, şu anda yeni adı Milas FK olan takımın futbolcusu olan Ege Çapar kardeşimiz, yeni adı Milas FK takımı forması altında mı futboluna devam edecek yoksa Muğla Mahalli Ligi’nde yer alan bir başka takımda mı futbol oynayacak henüz belli değil.
Sevgili Ege Çapar kardeşimizi ben 2024-2025 sezonu içerisinde Doktor Alp Spor takımı formasını giyerken izlemiştim. Genç ve yetenekli oyuncunun yeni sezon içerisinde başka takımlara mı transfer olacağı yoksa eski takımında mı yer alacağı belli değil.
Ben, genç kardeşimizi geçen sezon Doktor Alp forması altında üç kez resmi müsabakalarda sahada futbol oynarken takip ettim. Top tekniği iyi, ikili mücadelelerdeki hırsı ve kazandığı her topu iyi kullanması nedeniyle beğendiğim bir oyuncu oldu.
Sevgili Ege Çapar kardeşimiz hakkında aldığım duyumlara göre başka bir takıma transfer olacağı söylenmektedir. Ege Çapar’ın 2025-2026 futbol sezonu içerisinde hangi takımın formasını giyeceği önümüzdeki günlerde belli olacaktır. Ben, Ege Çapar kardeşimizin gelecekte iyi bir takımın formasını giyerken görmek istiyorum. Allah, sevgili Ege Çapar kardeşimizin her şeyi gönlüne göre versin.
Ege Çapar çok çalışır ve disiplinli futboluna devam ederse iyi yerlere transfer olur diye düşünüyorum. İyi bir sporcu olmak istiyorsa ilk önce disiplinli olması lazım. Sahada yorulunca gezinmemesi lazım. İyi futbolcu olmak için önce antrenmanı sevmek, maç içerisinde disiplinli futbol oynamak çok önemlidir.
Ben, sevgili Ege Çapar kardeşimizin yukarıda yaptığım uyarıları dikkate alarak çok çalışması gerektiğini köşemden vurguluyorum. Umarım benim uyarılarımı dikkate alır. Her takım için yetenekli sporcu kardeşlerimize yazdığım her köşe yazısının bu çocuklarımız tarafından dikkate alınmasını öğütlüyorum. Allah yollarını hepsinin açık etsin.