YIL 1997…
DSİ Personelleri olarak 1983 yılında temeli atılan…
Milas-Boğaziçi Köyünde ki yazlık evlerimizin betonarme inşaatları bitmiş,kuralar çekilmiş, ekonomik koşullarına göre herkes evlerini oturacak konuma getirmek için planlar yapmaya başlamıştı…
Ben de; Turgutreis’te sıhhi tesisat satış dükkanı işleten bir Mimar ile anlaşarak site de evini ilk yaptıran kişi olarak inşaata başladım…
Mimar arkadaş 6 ay gibi kısa sürede bana evi teslim etmiş,eksikleri tamamlayarak o yaz sezonunda evime taşınmıştım!…
İstanbul da Üniversite eğitimi gören iki oğlumuz ile Aydın da ki evimizden sıkça iletişim kurarken,henüz alt yapısı tamamlanmamış sitemize sabit telefon bağlatmamız mümkün değildi(Cep telefonları henüz yaygınlaşmamıştı)
Köyümüzde o yıllarda 2 Bakkal dükkanı vardı,evimize daha yakın olan ve işletmesini Köyün köklü ailelerinden…
MUSTAFA KARAKOYUN’un yaptığı bakkal dükkanından yapıyorduk ve bakkal dükkanında sabit telefon vardı…
Şimde hayatta olmayan rahmetli Mustafa öyle iyi niyetli,samimi bir dosttu ki…
Çocuklarımız onun telefonundan bizi ararlar,Mustafa da dükkanın önünde ki ulaşım aracı Traktöre biner evimize gelir,telefon geldiğini haber verirdi ve bizde dükkana giderek çocuklarımızla iletişim sağlardık!…
Aradan yaklaşık 28 yıl geçmesine rağmen biz Mustafa’nın o fedakarlığını ve özverili davranışını bugüne dek hiç unutmadık ve Mustafa ve Ailesine karşı vefa borcumuzu manevi olarak nasıl öderiz diye düşünürken…
Reklam görüntüsü veren ama vicdanen beni rahatlatan ve mutlu eden bu yazıyı kaleme alma fırsatını buldum!…
ŞÖFOR NEBAHAT…GAZİNOCULAR KRALİÇESİ AYSEL’E….!
Eşi Mustafa vefat ettikten sonra…
Oğlu Barış ve Kızı Kadriye ve eşi Ercan’ı aynı çatı altında hayat mücadelesine giren AYSEL hanım…
Köyde AVM açıldıktan sonra bakkal dükkanının işlem hacmı düşünce,Ailecek ek gelir teminine gittiler ve…
Azim timsali Aysel Hanım daha önce almış olduğu ehliyeti ile, Matematik öğretmeni olan ama mesleğini yapmayarak Taksiciliği seçen oğlu Barış ile beraber Taksicilik yapmaya başladı…
Onu sevenler, Türk filminden esinlenerek”Boğaziçi Köyünün Şoför Nebahati” ismini verdiler Bayan Karakoyun’a!…
Boğaziçi Köyü eğlence dünyası açısından maalesef fakir bir Turizm kenti…
Bodrum da Gazinocular kralı ismini alan Rahmetli Mustafa Çetin “İlla-ki Keyf” adı ile açtığı müzikli restoran Köye inanılmaz renk ve hareket getirmişti ki…
Mustafa Çetin’in ani vefatı köyün geleceğine adeta gölge düşürdü…
Marmaris de Turizm alanında tecrübe kazanan Mardinli Hasan-Tahsin Kardeşlerin açtığı “Yelken” isimli işletmede de bazı geceler canlı müzik programı olurdu ama turizmin kötü gidişatı nedeni ile onlarda son yıllarda canlı müzik programları yapamaz olmuşlar dı ki…
Bu yıl “Mavi Köşk” adı ile açılan ve haftanın Cuma ve Cumartesi günü canlı müzik programı ile…
Gazinocular Kraliçesi Aysel Karakoyun çıktı Boğaziçi gecelerine…
Udi Turgut Taş ve Solist Selcan Menekşe’nin sahne aldığı programı Cumartesi gecesi bende Eşim ile birlikte izledik ve Müzik keyfine doyduk…
Türk Halk müziği,Türk Sanat müziği,Türk folklorik müziği olmak üzere repertuarları çok zengin bir ikili…
Aysel Hanım “Hanım Ağa” gibi restoranın mutfak ve servisini koordine ederken…
Kızı Kadriye ve eşi Ercan’ın yanısıra Torunları Dilara ve Tanem’in serviste gösterdiği hizmet başarısına da değinmeden geçemeyeceğim…
Boğaziçi Köyü; bir Balıkçı Köyü olarak Taze ve çeşitli Deniz ürünleri ile tanınır ve sosyal aktivite açısından oldukça zayıftır…
İlk kez Köyün yerlisi ve hem de Kadın İşletmeci Köye hareket getirme çabasında…
Geniş bir yazlıkçı tabir edilen kitleye sahip olan köyde…
Gazinocular kraliçesi Aysel Karakoyun gibi…
Köye renk ve hareket sağlayacak müteşebbüslerin çoğalması temennilerimle…!